Susuzluk Nelere Sebep Olur?

Susuzluğun Sebep Olduğu 13 Araz

Hastalanmamanız ve susuz kalmamanız için su içmeniz kim bilir kaç kere tavsiye edilmiştir. Havadan sonra en önemli oksijen kaynağımız sudur.

Kâfi miktarda su içmemenin vücuda neler yaptığını anlatmak için bu makalede sizlere özellikle susuzluk ve az su tüketiminin sebep olduğu 13 sıkıntıdan bahsedeceğiz. 

Çok duyduğumuz bir cümleyi de burada söylemek isteriz. “Su içmiyorum ama çok çay içiyorum.” Bunu söyleyen kardeşlerimize şöyle cevap veriyoruz. “Bir bardak çay içerseniz, ondan sonra bir bardak ta su için; çünkü çay vücuttaki suyu böbrekler vasıtasıyla atar." Ayrıca su içmek fazla çay içmeyi de engeller.

 

Yorgunluk

Kâfi miktarda su içmezseniz vücudunuz susuz kalır ve enzim üretiminiz azalır, böylece de yorgunluk meydana gelir. Yorgunluk ciddi olarak işlerinize mâni olur, devamlı enerjinizin düşük olduğunu hissedersiniz. 

 

Erken yaşlanma

Vücudumuzun %60’ı sudan meydana gelir, bu yüzden sağlıklı kalmak için suya hep ihtiyaç duyar. Gün içinde bol su içerseniz vücudunuz, cildin ve organların erken yaşlanmasına sebep olan serbest radikalleri ortadan kaldırır.

 

Aşırı kilo ve oburluk

Sadece su içmek, yağları yakıp kilo verdirmez ama sağlıklı bir kilo verme gayretine yardımcı olur. Su içmek vücuttan zehirlerin ve zararlı maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Ayrıca sizi tok tutar ve sağlığınızı korur. Vücudunuzu suya muhtaç bıraktığınızda, kilo vermek için gerekli olan bu faydalarından mahrum kalırsınız.

 

Yüksek ve alçak kan basıncı

Yeterince su içmek vücuttaki zehirlerin dolaşımdan süzülüp atılmasını sağlar ve kan dolaşımını düzenler. Vücuttaki kan, damarları doldurmaya yetmez; bundan dolayı dolaşım sisteminin düzenli işlemesi için suya ihtiyacımız var. 

 

Kötü kolesterol fazlalığı

Susuzluk hücrelerin de su kaybetmesine yol açar, böylece vücut kolesterol üreterek arayı kapatmaya çalışır, bu da suyla dolu olması gereken bölgelerin tortuyla dolması demektir. Kalbi besleyen damarların tıkanmasına yol açar.

 

Kabızlık

Gaitanın vücuttan atılması için yiyeceklerinizin içinde bol miktarda sıvı olmalıdır. Vücudunuzu hep susuz bırakıyorsanız, bağırsaklarınız boşaltım yapabilecek suya sahip değildir, bu yüzden de kabızlık yaşarsınız. 

 

Hazımsızlık ve şişkinlik

Susuz vücut sindirim için gerekli sıvıları üretemez, bu da gastrit ve ülser gibi ciddi mide hastalıklarına yol açabilir.

 

Solunum yolu problemleri

Su sağlıklı bir bağışıklık sistemi ve solunum yolu hastalıklarından korunmak için hayatî bir maddedir. Ciğerlerinizin üzerinde çok sayıda ince memecik ve salgıbezi delikleri bulunan koruyucu zarı, burun, sinüsler ve dahası hava kirliliğinden ve diğer zararlılardan korunmak için neme ihtiyaç duyar.

 

Dengesiz pH

Sağlıklı pH derecesini korumak için gün içinde belli aralıklarla su içmelisiniz. Yiyeceklerimiz ve çevre faktörleri vücuttaki pH derecesinin daha asidik olmasına sebep olur, bu da iltihaplı hastalıklardan tutun da erken menopoza kadar çeşitli rahatsızlıklara yol açar.

 

Egzama

Vücut 500 ila 700 ml terlemelidir. Bu ter ile zehirler vücuttan atılır, eğer zehirler vücutta kalırsa ciltte egzama, sedef gibi rahatsızlıklara yol açar. Su içmezsek terleyemeyiz.

 

İdrar yolu enfeksiyonu

İdrar yollarının sağlıklı olması için her gün bolca su içmelisiniz. Vücudunuz susuz kaldığında bu sistemlerde birikintiler meydana gelir, böylece safra kesesi ve böbrek iltihapları, çamurları, kum ve taşlarının getirdiği dayanılmaz ağrılar yaşama başlarsınız. İdrarın rengi koyu ve kokusu ağırsa su içme konusunda tembellik yapıyorsunuz demektir.

 

Romatizma

Susuzluk kanda daha çok zehir birikmesine yol açar. Sayısız çalışma yetersiz su içmenin eklemlerde bükülmelere yol açtığını ortaya koydu. 

 

Beyin hasarı

Aşırı susuzluk vücudumuzun sodyum ve potasyum gibi elektrolitleri depolamasında normal sınırları bozar ve bunun sonucunda beyin hasarı ve kalp krizi gibi ciddi sağlık bozukluklarını yaşamamıza sebep olur.

  • Susuzluk Nelere Sebep Olur?

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi