İki Öğün Sağlık Üç Öğün Hastalık

Açlık benzeri bir diyetin insanlardaki etkilerini ortaya koymak için de 18-70 yaş arası 38 denek üzerinde bir çalışma düzenlendi.

18 kişilik ilk grup normal beslenirken 19 kişi bulunan ikinci gruba ise 3 ay süreyle her ayın beş günü açlık benzeri diyet uygulandı.

Hepsi bitki bazlı olan, düşük karbonhidrat, protein ve yüksek oranda sağlıklı yağlar ihtiva eden diyet bir kutu içinde verildi.

İlk gün 1090, 2-5 gün arası ise 725 kalori sağlayan diyete (günlük normal kalorinin yüzde 34-54’ ü), deneklerin yüzde 95’ inin uyum sağladıkları görüldü.

Glukoz seviyelerinin düşmesi ve keton cisimlerin artması diyetin uzun süreli açlıktakine benzer bir etki yarattığının delili olarak değerlendirildi.

3 ay sonra yapılan testlerde, FMD uygulananlarda açlık kan glukoz seviyelerinin ve enflamasyon belirteçlerinin azaldığı, kilo verdikleri ve kanser, kardiyo-vasküler hastalıklar, diyabet ve yaşlanmayla ilgili risklerin azaldığı tespit edildi.

Müslümanların inançları gereği tuttukları “oruçlarının” aslında onların daha sağlıklı olmalarını sağladığını da açık ve net olarak ispat ediyor.

Ramazan ayında kazanılan günde iki öğün alışkanlığının 11 aya yayılması hiç şüphesiz ki bizleri daha da sağlıklı kılacaktır ama iftarda ve sahurda “bilinçli beslenme” şartıyla.

Sağlıklı kalmak uzun yaşamak için tıbba, ilaçlara, vitaminlere, antioksidanlara, omega 3 haplarına gerek yok.

Yapılması gereken şey çok basit: Sağlıklı gıdalarla bilinçli beslenme, üç kere beş kere yemek değil.

  • İki Öğün Sağlık Üç Öğün Hastalık

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi